AVK-405
TONGEREN - Henis

Maalderijplein 14, 3700 TONGEREN

Buitengewoon unieke villa te koop - Tongeren

Zeer uitzonderlijke villa met een unieke architectuur, van architect Philippe HOUBEN, omgeven door een prachtig groen park, het domein bevindt zich op steenworp afstand van het oude historische Tongeren.  

Info kantoor
Info aanvraag

LIGGING

Deze moderne villa ligt op een steenworp afstand van het oudste centrum van België, de stad Tongeren.  Tongeren staat bekend om zijn rijke Romeinse culturele geschiedenis en heeft een gevarieerd aanbod aan musea, horeca, winkels en scholen.  De binnenstad wordt gekenmerkt door de Grote Markt omgegeven door vele gezellige terrasjes met als blikvanger de Basiliek.  
 

De villa is gelegen in een zeer rustige zijstraat en ligt als een verrassend pareltje verborgen op een groen domein, rust en privacy zijn hier meer dan gegarandeerd. 

 

Virtuele rondleiding 360° - klik op link360° VIEW

 

BESCHRIJVING

Zodra de grote toegangspoort van de inrit zich opent ervaart u alle troeven die deze bijzondere woning te bieden heeft.  Via de charmante en lange oprijlaan met zijn grote oude bomen komen we aan bij een zeer unieke villa.  De moderne witte gevel met zwarte toetsen alsmede het typerende ronde dak kenmerken de unieke architectuur van deze woning. 

 

De woning betreden we via de ruime open inkomhal met vide.  De grote glazen deur geeft ons toegang tot de grote leefruimte met aansluitend de open keuken.  De grote schuivende raampartijen in zowel het gedeelte van de living als van de keuken bieden ons zicht op het groene weidse landschap dat deze tuin ons te bieden heeft en geven ons toegang naar het ruime terras.  Het terras, voorzien van moderne led verlichting, strekt zich uit over de volledige lengte van de achtergevel en een gedeelte van de zijgevel.  Het uitzicht dat u heeft op de tuin vanop het terras is absoluut meer dan genieten.  Terug in de woning gaan we richting keuken.  De prachtige witte moderne keuken is voorzien van exclusieve apparatuur waarbij het eiland onze aandacht trekt door de indirecte ledverlichting rondom het gehele eiland.  De berging alsmede wasruimte bevindt zich praktisch gezien pal naast de keuken.  Vervolgens komen we naast de keuken via een trap terecht in een praktische polyvalente ruimte, deze zou dienst kunnen doen als een bijkomend bureau maar ook een speelkamer, home cinema of sportruimte kunnen hier perfect gemaakt worden.  Bovendien is deze ruimte reeds voorzien van een gezellige gemetselde bar.  De technische ruimte bevindt zich net naast de polyvalente kamer.  

Als we ons vervolgens terug naar de inkomhal begeven, treffen we daar de gastentoilet aan, of liever gezegd, luxe toilet.  Deze is namelijk ook voorzien van een urinoir, grote wasbak en de grijze mozaiektegels decoreren hier de wanden.  Via de gang komen we terecht in de grote dubbele inpandige garage met sectionale poort. 

Op de eerste verdieping zijn maar liefst 3 ruime slaapkamers voorzien, allen uitgerust met air conditioning een eigen badkamer en het warme parket siert hier de vloer.  De masterbedroom is bovendien nog voorzien van een dressing en de grote aparte badkamer heeft maar liefst een ligbad, inloopdouche, toilet en dubbele lavabo.  De overige twee slaapkamers beschikken over een badkamer in de slaapkmaer zelf, hiervan is er één voorzien van lavabo met douche en de andere van een lavabo, toilet en een ligbad.  Zodoende is er genoeg variatie voorzien voor het gewenste en of vereiste comfort.  

Bij de totaalrenovatie van deze villa heeft de eigenaar besloten om enkele authentieke elementen van het vroegere landhuis te behouden zoals de houten balken in de inkomhal en de stenen open haard. Dze elementen sieren de geschiedenis van deze prachtige woning.

Een bijkomende troef van deze woning is de oude stal net naast de woning, ook hier zijn vele mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een apart gastenverblijf, lounge of hobby kamer… 

De volledig omheinde tuin werd recent nog volledig nieuw aangelegd en biedt een waar groen pareltje omgeven door oude grote bomen en een prachtig grasveld.  Bovendien kunt u hier een spelletje petanque wagen op de daarvoor aangelegde baan.  

 

BIJZONDERHEDEN: 

  • Vloerverwarming op het gelijkvloers, centrale verwarming op de eerste verdieping; 
  • Airco in de leefruimte, open keuken en de slaapkamers;
  • Elektrische toegangspoort en sectionale poort aan de garage;
  • Enkel hoogwaardige materialen gebruikt;
  • Volledig omheind en ruim perceel;
  • Authentieke elementen;
  • Ruime kamers;
  • Buitengebouw met nog veel mogelijkheden. 

Bent u op zoek naar een zeer bijzondere villa omgeven door het groen dan staan wij uiteraard tot uw beschikking voor meer informatie of een bezoek ter plaatse.  Deze woning moet u absoluut ervaren!  U kunt ons bereiken op 089/23.50.55 of op info@av-vastgoed.be. 

Financiële info
Totale aankoopprijsInfo kantoor
Kadastraal inkomen1 417 euro
Hoofdkenmerken
Bouwjaar1969
Begin renovatie2017
BebouwingOpen
GewestplanOrigineel gewestplan Sint-Truiden - Tongeren
EPC labelC
EPC kengetal213 kWh/m2/jaar
Unieke Code2213970
Basis K.I.1 417 euro
Centrale VerwarmingStookolie
Ruimtelijke ordening
Stedenbouwkundige vergunningVergund
Stedenbouwkundige bestemmingWoongebied met landelijk karakter
HandhavingGeen
VoorkooprechtGeen
VerkavelingvergunningVergund
WatertoetsMogelijks overstromingsgevoelig
Oppervlaktes
Perceelgrootte76a 83ca
Bruikbare vloeroppervlakte433 m²
Beschermd volume1.432 m³
Inrichting
VERDIEPING -1
Technische ruimte
Polyvalente ruimte
___________________________
GELIJKVLOERS
Inkomhal
Toilet
Leefruimte
Bureel
Open keuken
Bijkeuken/wasruimte
___________________________
VERDIEPING +1
Slaapkamer 1
Badkamer
Slaapkamer 2
Slaapkamer 3
Hallo, vul hieronder je gegevens in om een vriend te informeren over het pand

Verzenden
Disclaimer:

Opgegeven maten zijn indicatief. Vermelde gegevens hebben enkel informatieve waarde, er kunnen geen rechten worden aan ontleend en deze kunnen nimmer worden aangemerkt als een aanbod. Enkel de eigenaar heeft bevoegdheid tot contracteren. Daar er gestreefd wordt naar juistheid en volledigheid, kan het vastgoedkantoor AV-VASTGOED niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten, nalatigheden en onvolledigheden.